Recepti / Tortilje s mesom

Tortilje s mesom

Sastojci

  • 4 tortilje
  • 4 tanke svinjske šnicle
  • zelena salata
  • veza rukole
  • 100 g sira
  • 1 jaje
  • 2 paradajza
  • 1-2 čena belog luka
  • kesica parmezana
  • sirće, ulje i so.

Priprema

Povrće dobro oprati i osušiti. Salatu i rukolu rasporediti po tortilji, na njih staviti tanko isečene, pečene svinjske šnicle, a preko dodati sir. Posebno pomešati izrendano tvrdo kuvano jaje, kockice paradajza i po ukusu usitnjen jedan do dva čena belog luka. Zatim posoliti, preliti uljem i sirćetom i posuti parmezanom. Sve zajedno promešati, preliti po tortilji i čvrsto je zaviti na kraju.

Fil za tortilje može biti raznovrstan, a na vama je da kreirate jelo po inspiraciji. Umesto svinjskih šnicli preporučujemo i dimljeni suvi vrat ili pečenicu

Ništa bez Matijevića