SASTOJCI
* 200 g MATIJEVIĆ junećeg mlevenog mesa, malo masnijeg „prošaranog“
* 1 žumance
* 1 kašika prezli
* ½ kašičice sitno seckanog ruzmarina
* 1 kašičica soli
* ½ kašičice bibera
* 1 lepinja za burger
* 1 list čedar sira
* 1 kašika ulja
* MATIJEVIĆ slanina, po želji
* sezonska salata kao prilog
PRIPREMA
1.
Mleveno meso pomešajte sa žumancetom, prezlama i začinima. Od dobijene smese formirajte burger.
2.
Dobijeni burger pržite u tiganju sa malo ulja sa obe strane. Burger ne mora do kraja da bude pečen ukoliko volite da jedete meso pomalo sirovo.
3.
Lepinju za burger kratko zagrejte u rerni da porumeni.
4.
Burger servirajte u lepinju zajedno sa čedar sirom.
5.
Predlozi za prilog: hrskava slaninica, luk, senf, kečap, rotkvice, rukola, majonez.