kobasice matijevic

Kobasice

Kao i kod svih mesa, peći na grill tiganju ili roštilju na umerenoj vatri i servirati i konzumirati toplo.

pizza pepperoni

Pizza peperoni (kulen)

U našem slučaju izabrana je gotova podloga za picu jer u mnogome olakšava način pripreme, a i sama kobasica peperoni će nadoknaditi sve nedostate gotove podloge.
Na gotovu podlogu staviti mocarelu, na mocarelu dodati sir sa plesni, parmezan posuti po celoj površini i sa vrha ređati tanke kolutove kobasice peperoni od Matijevića (ili kulen).
Peći na temperaturi 250 stepeni od 3 do 7 minuta, u zavisnosti od vašeg ukusa.

jagnjetina-med-mleko

Jagnjetina u medu i mleku

Jagnjetinu i povrće sve osim krompira kuvati zajedno. Na pola kuvanja dodati mleko i med. Krompir kuvati odvojeno i dodati pre gratiniranja, i u prethodno ugrejanoj rerni na 230-250 stepeni ,  peći od 7-9 min.

Preporuka:

Gratinirati u zemljanoj posud

 

damen steak

Damen steak

Prethodno posoljeno meso peći na grill tiganju ili roštilju. Pred kraj pečenja, svrha postaviti kolutove ananasa, sir rendani i paradajz cherry.

mesani-rostilj

Mešani roštilj

Sve od mesa iz programa Industrije mesa Matijević izmarinirati, peći na umerenoj vatri. Koristiti za premazivanje mešavinu ulja, belog luka, majčine dušice i ruzmarina. Servirati  sa pečenim krompirom i nekom od svežih salata.

raznjici Matijevic

Ražnjići

Meso izmarinirati do 2 sata pre pripreme. Peći na grill tiganju ili roštilju. Servirati sa pečenim krompirom i sitno sečenim crnim lukom.

piletina-gorgonzola

Piletina u gorgonzola sosu

Pre pečenja meso posoliti i pobiberiti po ukusu. Peći na laganoj vatri. Kada je meso pripremljeno 80% prebaciti u posudu sa već pripremljenim sosom od neutralne pavlake i gorgonzole. Zajedno sve prokuvati 7 munuita. Na kraju pripreme dodati orah jezgro.

Preporuka: 

Servirati sa barenim povrćem ili krompir pireom.

gurmanska-pljeskavica

Gurmanska pljeskavica od mesa za roštilj masu matijević

Sjediniti roštilj masu sa kulenom, paprikom i sirom. Peći na roštilju na srednjoj temperaturi i po ukusu vašeg kuvara najbolje poslužiti sa sitno sečenim crnim lukom i grilovanim krompirom.

cevapi-sa-kajmakom

Matijević ćevapčići zapečeni u rerni sa crvenom paprikom i kajmakom

Ćevapčiće posle pečenja na tavi ili roštilju prebaciti u vatrostalnu posudu, pomešati sa crvenom paprikom, staviti kajmaka i peći u dobro ugrejanoj pećnici od 220 do 250 stepeni 3-5 minuta.

pileci-batak

Pečeni pileći batak – dobra domaćica

Batak možemo peći na roštilju ili rerni, a predhodno pripremljeno povrće (kiseli krastavac, luk, kuvani krompir, šampinjoni..) propržiti na vreloj masnoći i na kraju prženja dodati so i biber po ukusu,  peršun i celer list sitnije sečen.