Pileće belo meso u sosu od limuna i pavlake

piletina-sa-limunom

Sastojci:

  • “Matijević” pileće belo – file – 250gr – poprskati sokom od 1 limuna ( ostaviti da odstoji 1h)
  • brašno 30gr
  • mleko 1dl-1,5dl
  • jogurt 1dl
  • senf 10gr
  • kisela pavlaka 1dl
  • biber,so,rendana korica od 1 limuna, par kapi limunovog soka

This post is also available in: En (En)

Meso samo malo istući tučkom i lepo opržiti sa obe strane da bude 50% pečeno.Oprženo meso izvaditi iz posude u kojem se pržilo,pa u isto ulje staviti brašno, propržiti, pa dodati pavlaku, jogurt, mleko, senf, so, biber, koricu limuna i sok od limuna. Kad je sos gotov, ubaciti piletinu da se prodinsta u sosu. Sos – ako se zgusne – razrediti mlekom do željene gustine.

Rated 4.5/5 based on 15 customer reviews