
Sastojci:
- 4 tortilje
- 4 tanke svinjske šnicle
- zelena salata
- veza rukole
- 100 g sira
- 1 jaje
- 2 paradajza
- 1-2 čena belog luka
- kesica parmezana
- sirće, ulje i so.
This post is also available in: En (En)
Povrće dobro oprati i osušiti. Salatu i rukolu rasporediti po tortilji, na njih staviti tanko isečene, pečene svinjske šnicle, a preko dodati sir. Posebno pomešati izrendano tvrdo kuvano jaje, kockice paradajza i po ukusu usitnjen jedan do dva čena belog luka. Zatim posoliti, preliti uljem i sirćetom i posuti parmezanom. Sve zajedno promešati, preliti po tortilji i čvrsto je zaviti na kraju.
Fil za tortilje može biti raznovrstan, a na vama je da kreirate jelo po inspiraciji. Umesto svinjskih šnicli preporučujemo i dimljeni suvi vrat ili pečeni.