POTREBNE NAMIRNICE

ZA FILE:

* polovina belog pilećeg fileta (oko 200g)
* 1/2 sveže crvene paprike (šilje)
* 1 glavica luka
* 1/2 kašike suvog biljnog začina
* malo bibera

ZA PIRE:

* 1 veći krompir
* mleka i ulja (putera ili margarina) po potrebi
* so

NAPOMENA

VRLO LAKO ZA PRIPREMU, UKOLIKO ZA SEBE ŽELITE BRZ, UKUSAN I ZDRAV RUČAK. A UZ TO, NEĆE VAS KOŠTATI VIŠE OD 200 DINARA! SVAKAKO U OVOM RECEPTU KOLIČINE SU PROMENLJIVE, TAKO DA GA MOŽETE PRIPREMATI JEDNOM NEDELJNO ZA CELU PORODICU.
PRIPREMA

1.
Pileći file iseći na kockice i začiniti suvim začinom.

2.
Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk sa paprikom iseckanoj na manje kockice.


3.
Kad se luk i paprika fino karamelizuju dodati belo meso. Na srednjoj temperaturi mešati par minuta dok piletina ne promeni boju. Pobiberiti i ostaviti poklopljeno na smanjenoj temperaturi još desetak minuta. Na kraju isključiti ringlu, promešati i ostaviti da odstoji 5-10 minuta.

4.
Služiti uz pire krompir ili, u zdravijoj varijanti, uz sezonsku salatu po ukusu.


Po želji služiti uz pire krompir.

U nastavku pogledajte kako je izgledala priprema.