POTREBNE NAMIRNICE
ZA FILE:
* polovina belog pilećeg fileta (oko 200g)
* 1/2 sveže crvene paprike (šilje)
* 1 glavica luka
* 1/2 kašike suvog biljnog začina
* malo bibera
ZA PIRE:
* 1 veći krompir
* mleka i ulja (putera ili margarina) po potrebi
* so
NAPOMENA
VRLO LAKO ZA PRIPREMU, UKOLIKO ZA SEBE ŽELITE BRZ, UKUSAN I ZDRAV
RUČAK. A UZ TO, NEĆE VAS KOŠTATI VIŠE OD 200 DINARA! SVAKAKO U OVOM
RECEPTU KOLIČINE SU PROMENLJIVE, TAKO DA GA MOŽETE PRIPREMATI
JEDNOM NEDELJNO ZA CELU PORODICU.
PRIPREMA
1. Pileći file iseći na kockice i začiniti suvim začinom.
2. Na malo ulja propržiti sitno seckan crni luk sa paprikom iseckanoj na
manje kockice.
3. Kad se luk i paprika fino karamelizuju dodati belo meso. Na srednjoj
temperaturi mešati par minuta dok piletina ne promeni boju.
Pobiberiti i ostaviti poklopljeno na smanjenoj temperaturi još desetak
minuta. Na kraju isključiti ringlu, promešati i ostaviti da odstoji 5-10
minuta.
4. Služiti uz pire krompir ili, u zdravijoj varijanti, uz sezonsku salatu po ukusu.
Po želji služiti uz pire krompir.
U nastavku pogledajte kako je izgledala priprema.