POTREBNE NAMIRNICE
* 200 g ćurećeg ili pilećeg dimljenog filea (možete koristiti bilo koju pica šunku,
pečenicu, suvi vrat i sl.)
* 200 g kačkavalja
* 1 kisela pavlaka
* 200 ml kečapa
* 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
NAPOMENA
ZA PRIPREMU PALAČINKI TREBA VREMENA I STRPLJENJA, ALI SVE OSTALO JE
VEOMA LAKO. OVO JELO MOŽE SE SLUŽITI I KAO DORUČAK I KAO RUČAK I KAO
VEČERA. PREPORUČUJE SE SVIM LJUBITELJIMA PICA UKUSA!
PRIPREMA
1. Palačinku premazati kašikom pavlake i malo kečapa. Zatim staviti
staviti šnit dimljenog filea i posuti rendanim sirom. Palačinku uviti i
staviti u podmazan đuveč pleh ili vatrostalnu posudu.
2. Nastaviti sa filovanjem i ređanjem palačinki dok ne popunite pleh ili
činiju.
3. Ukoliko je preostalo sira posuti ga preko i sve preliti neutralnom
pavlakom, tako da dobro prodre između palačinki.
4. Zapeći u dobro zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.
U nastavku pogledajte kako je izgledala priprema.