POTREBNE NAMIRNICE
* 500 g mešanog mlevenog mesa
* 1 kg krompira
* 1 glavica crnog luka
* 1 jaje
* 2 ravne kašike suvog biljnog začina
* malo bibera
* ulje
NAPOMENA
Musaka je jednostavno jelo, koje domaćice rado spremaju i svaka ima
neku svoju tajnu. Recimo, preliv može biti i bogatiji ili se dodaje pred
sam kraj. Ovaj naš recept ne zahteva mnogo pripreme, ali je samo
pečenje malo duže. Ako ovo jelo pripremate prvi put, pratite uputstva i
uživaćete u svakom zalogaju.
PRIPREMA
1.Na malo ulja izdninstati sitno secak crni luk, pa dodati meso i
pržiti tek da meso promeni boju. Začiniti biljnim začinom i
biberom. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.
2.Krompir oljuštiti i iseći na ploške (tanje kolutove) i posuti sa
malo ulja i suvog začina.
3. Sada u meso dodati jaje i promešati.
4. Krompir ređati u podmazanu posudu sa pečenje, pa zatim
staviti fil od mesa. Od gore ponovo poređati krompir.
5. U posudu u kojoj je stajao isečen krompir (jer je začinjeni
krompir pustio malo vode) pomešati žicom jaje i mleko, pa preliti
musaku.
6. Činiju prekriti alu-folijom, izbušiti na par mesta, pa peći u
prethodno zagrejanoj rerni na 200*C najmanje sat vremena.
7. Zatim izvaditi iz rerne, skinuti foliju i vratiti na još 10-15 minuta
da se fino zapeče i krompir porumeni.