POTREBNE NAMIRNICE



* 500 g mešanog mlevenog mesa
* 1 kg krompira
* 1 glavica crnog luka
* 1 jaje
* 2 ravne kašike suvog biljnog začina
* malo bibera
* ulje

NAPOMENA

Musaka je jednostavno jelo, koje domaćice rado spremaju i svaka ima neku svoju tajnu. Recimo, preliv može biti i bogatiji ili se dodaje pred sam kraj. Ovaj naš recept ne zahteva mnogo pripreme, ali je samo pečenje malo duže. Ako ovo jelo pripremate prvi put, pratite uputstva i uživaćete u svakom zalogaju.
PRIPREMA

1.
Na malo ulja izdninstati sitno secak crni luk, pa dodati meso i pržiti tek da meso promeni boju. Začiniti biljnim začinom i biberom. Skinuti sa vatre i ostaviti sa strane.

2.
Krompir oljuštiti i iseći na ploške (tanje kolutove) i posuti sa malo ulja i suvog začina.

3.
Sada u meso dodati jaje i promešati.

4.
Krompir ređati u podmazanu posudu sa pečenje, pa zatim staviti fil od mesa. Od gore ponovo poređati krompir.

5.
U posudu u kojoj je stajao isečen krompir (jer je začinjeni krompir pustio malo vode) pomešati žicom jaje i mleko, pa preliti musaku.

6.
Činiju prekriti alu-folijom, izbušiti na par mesta, pa peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200*C najmanje sat vremena.

7.
Zatim izvaditi iz rerne, skinuti foliju i vratiti na još 10-15 minuta da se fino zapeče i krompir porumeni.