Kesadilja sa mlevenim junećim mesom
Sastojci:
4 tortilje
250 g mlevene junetine
1 glavica luka
1/2 crvene paprike,
1/2 zelene paprike,
2 paradajza
200 g ementaler sira
Ulje
Kari začin
Biber
1 goveđa kocka
Priprema:
- Narendajte sir, a zatim u teflonskom tiganju dobro zagrejte tortilju.
- Narendani sir pospite, zatim dodajte nadev, nekoliko kriški paradajza, pa ponovo sir.
- Preklopite tortilju I dobro je zapecite.
- Crvenu i zelenu paprika potrebno je da iseckate na štapiće, a paradajz na kolutove.
- U tiganju zagrejte ulje, a zatim oko 5 minuta pržite luk i paprika.
- Kada se povrće proprži dodajte 250g mlevenog mesa, goveđu kocku i biber.
- Dinstajte još nekoliko minuta, a zatim dodajte kari začin.
- Sve dobro sjedinite, začinite i kuvajte još 8 minuta.
Pogledaj i ostale recepte:
-
Pečeni bataci sa povrćem
Što bi se reklo, najmanje posla je za jela iz rerne. Ovi sočni bataci su naš top izbor!
-
Prebranac sa svinjskim rebrima
Ključna stvar kod jela sa suvim mesom je da se suvo meso stavlja pred sam kraj kuvanja.
-
Kesadilja sa mlevenim junećim mesom
Ako žurite i nemate puno vremena za kuvanje a želite jedan ukusan recept, ovo je za vas.