Sastojci:

1 kg MATIJEVIĆ pilećih bataka

500 g paradajza

1 paprika

2 šargarepe

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 kašičica seckanog ruzmarina

1 kašičica seckanog peršuna

ulje

so

biber

suvi biljni začin

barbecue sos

 

Priprema:

  1. Pileće batake začinite sa soli i biberom pa ih dobro namažite barbecue sosom i ostavite da kratko upiju začine dok pripremate povrće.
  2. Papriku, luk, beli luk i šargarepu iseckajte po želji.
  3. U vatrostanu činiju poređajte povrće, posipajte ga sa malo ulja, začinite po ukusu.
  4. Preko povrća složite pripremljene pileće batake i sipajte 2 dcl vode
  5. Piletinu sa povrćem stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 40 minuta, zatim sklonite foliju i pecite batake sa obe strane po 20 minuta da porumene.

Prijatno!