Pečeni bataci sa povrćem

Sastojci:

1 kg MATIJEVIĆ pilećih bataka
500 g paradajza
1 paprika
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašičica seckanog peršuna
ulje
so
biber
suvi biljni začin
roštilj sos

Priprema:

  1. Pileće batake začinite sa soli i biberom pa ih dobro namažite barbecue sosom i ostavite da kratko upiju začine dok pripremate povrće.
  2. Papriku, luk, beli luk i šargarepu iseckajte po želji.
  3. U vatrostalnu činiju poređajte povrće, posipajte ga sa malo ulja, začinite po ukusu. Preko povrća složite pripremljene pileće batake i sipajte 2 dcl vode
  4. Piletinu sa povrćem stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 40 minuta, zatim sklonite foliju i pecite batake sa obe strane po 20 minuta da porumene.

Pogledaj i ostale recepte:

Budi u toku sa najnovijim ponudama

Šaljemo ti akcije na mail!