Pečeni bataci sa povrćem
Sastojci:
1 kg MATIJEVIĆ pilećih bataka
500 g paradajza
1 paprika
2 šargarepe
1 glavica crnog luka
2 čena belog luka
1 kašičica seckanog ruzmarina
1 kašičica seckanog peršuna
ulje
so
biber
suvi biljni začin
roštilj sos
Priprema:
- Pileće batake začinite sa soli i biberom pa ih dobro namažite barbecue sosom i ostavite da kratko upiju začine dok pripremate povrće.
- Papriku, luk, beli luk i šargarepu iseckajte po želji.
- U vatrostalnu činiju poređajte povrće, posipajte ga sa malo ulja, začinite po ukusu. Preko povrća složite pripremljene pileće batake i sipajte 2 dcl vode
- Piletinu sa povrćem stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni da se peče 40 minuta, zatim sklonite foliju i pecite batake sa obe strane po 20 minuta da porumene.
Pogledaj i ostale recepte:
-
Pečeni bataci sa povrćem
Što bi se reklo, najmanje posla je za jela iz rerne. Ovi sočni bataci su naš top izbor!
-
Prebranac sa svinjskim rebrima
Ključna stvar kod jela sa suvim mesom je da se suvo meso stavlja pred sam kraj kuvanja.
-
Kesadilja sa mlevenim junećim mesom
Ako žurite i nemate puno vremena za kuvanje a želite jedan ukusan recept, ovo je za vas.