Prebranac sa svinjskim rebrima
Sastojci:
1kg krupnog belog prebranca
800gr suvih svinjskih rebara
2,5dl ulja
600gr crnog luka
4 kašičice crvene paprike
2 kašičice vegete
1 kašičica soli
Malo bibera
Priprema:
- U veliku šerpu sipajte vodu I stavite pasulj da se kuva dok voda ne proključa. Nakon toga procedite pasulj i nalijte ponovo vodu kako bi se pasulj skuvao do kraja.
- Tokom procesa kuvanja dolivajte vodu tako da uvek imate 4-5cm vode preko pasulja.
- U tiganj stavite ulje I luk i dinstajte ga dok luk ne porumeni. Kada luk bude zlatne boje dodajte vegetu, malo soli, biber I crvenu paprika. Dobro promešajte I ostavite sa strane pripremljen luk.
- 800g suvih rebara potrebno je prokuvati u vodi. Nemojte zaboraviti da nakon kuvanja dobro isperete meso kako obrok ne bi bio previse slan.
- Kada se pasulj dobro skuvao, procedite ga, a zatim sjedinite ga sa izdinstanim lukom.
- U namašćen zemljani sud ređajte pasulj i rebarca, a zatim stavite u hladnu rerun na 90 minuta na 180°C
Pogledaj i ostale recepte:
-
Pečeni bataci sa povrćem
Što bi se reklo, najmanje posla je za jela iz rerne. Ovi sočni bataci su naš top izbor!
-
Prebranac sa svinjskim rebrima
Ključna stvar kod jela sa suvim mesom je da se suvo meso stavlja pred sam kraj kuvanja.
-
Kesadilja sa mlevenim junećim mesom
Ako žurite i nemate puno vremena za kuvanje a želite jedan ukusan recept, ovo je za vas.