SASTOJCI

* 500 gr svinjskog mlevenog mesa
* 1 veća glavica crnog luka
* 3 čena belog luka
* oko 2 kašike suvog začina
* 2 jajeta
* 2-3 kašike prezli
* sredina od starog hleba (dve kriške deblje rezane)
* 2 kašike mlevene crvene paprike
* 1 puna kašika pavlake
* malo bibera
* so po ukusu

PRIPREMA

1.
Hleb natopite sa pola šoljice vruce vode, ostavite par minuta da nabubri i dobro ocedite.

2.
Luk sitno iseckajte ili sameljite, tako isto i beli luk.

3.
Sve sastojke koji su navedeni dobro izmešajte, rukama mesite.

4.
Ako imate vremena bilo bi dobro da odstoji bar sat vremena u frižideru, a možete ih i odmah peći.

5.
Dlanove malo pokvasite ili utrljajte ulje, pa oblikujte fašire i blago ih uvalaljte u prezlu.

6.
Pržite ih u ulju, ulja treba da bude skoro 1cm dubine.

Prijatno!