SASTOJCI

* Oko 1 kg junećeg bifteka
* rukola
* krupna morska so
* crni biber
* maslinovo ulje – za marinadu
* mediteranski začini za marinadu: ruzmarin, origano, peršun…
* ekstra devičansko maslinovo ulje – za prelivanje
* aćeto balzamiko
* sok limuna
* grana padano – narendati ili tanko iseći i posuti po pečenom bifteku

PRIPREMA

1.
Operite rukolu i rasporedite je na svaki tanjir.

2.
Juneći biftek dijagonalno isecite na šnicle debljine 2,5 – 3 cm.

3.
Biftek ispecite na grillu ili dobro zagrejte grill tiganj te na sasvim malo maslinovog ulja pecite jednu stranu svega 2-3 minuta, okrenite hvataljkom pa pecite drugu stranu isto toliko.

4.
Poenta je da se biftek zapeče (zatvori) spolja, a da unutra ostane sočan i mekan.

5.
Izvadite ga na dasku i nasecite na trakice.

6.
Na svaki tanjir na rukolu rasporedite šnite nasečenog bifteka, začinite prema ukusu s ekstra devičanskim maslinovim uljem, aćetom balzamikom, limunom, te posipajte grana padanom.