SASTOJCI

* 100 grama mlevene junetine
* so
* biber
* ulje
* kečap
* senf
* majonez
* kiseli krastavčići, paradajz ili nekoliko listova zelene salate
* 1 list topljenog sira
* 1 zemička
* veća glavica crnog luka

PRIPREMA

1.
Meso stavite u činiju i dodajte tri tri kašičice soli i pet kašičica bibera.

2.
Meso izmešajte sa začinima i dobro ga umesite. Dodajte ulje kako vam se ne bi lepilo za ruke.

3.
Nakon što ste umešali sve u kompaktnu masu, podelite meso na četiri dela i napravite pljeskavice koje bi trebalo da budu debljine oko dva prsta.

4.
Meso pržite na srednjoj vatri, prekrijte i na kraju kada je već gotovo, pojačajte vatru i sačekajte da se stvori fina korica.

5.
Zemičku isecite na pola i ređajte sastojke kako vam odgovara.

6.
Kada je meso gotovo, na njega stavite list sira, preklopite zemičku i uživajte u divnom ukusu!

Savet: Čizburgeri se sjajno slažu uz pomfrit i pohovani luk.