SASTOJCI

*400 g MATIJEVIĆ svinjskog mlevenog mesa
*1 kašičica soli
*1 kašika brašna
*sveže mleveni biber po ukusu
*1/2 veze svežeg peršuna
*1 jaje

Sos:

*1/2 l soka od paradajza
*1 crni luk
*1 kašičica šećera
*1 kašičica soli
*1 kašičica origana

PRIPREMA

1.
U činiji pomešajte sve sastojke za ćufte i dobro sjedinite. Ostavite da odstoji minimum pola sata u frižideru.

2.
Sitno iseckajte crni luk i propržite ga na malo ulja.

3.
Dodajte sok od paradajza i jednu čašu vode.

4.
Začinite.

5.
Kada paradajz počne da ključa, oblikujte ćufte i spuštajte ih u paradajz sos.

6.
Poklopite i kuvajte oko 30 minuta, s jednim okretanjem ćufti u međuvremenu kako bi se skuvale sa obe strane.

Prijatno!