SASTOJCI

*500g MATIJEVIĆ mlevene junetine
*1 kom plavog patlidžana
*1 čen belog luka
*½ kafene kašike origana
*150 ml jogurta
*400g krompira
*1 tvrdo kuvano jaje
*50g parmezana
*450g seckanog paradajza
*Maslinovo ulje
*So
*Biber

PRIPREMA

1.
Patlidžan stavite u rernu zagrejanu na 200°C, na rešetku.

2.
Za to vreme na tiganj na ugrejano maslinovo ulje dodajte mleveno meso, te ga na jakoj vatri pržite mešajući dok ne ispari tečnost koju meso ispusti.

3.
Zatim u tiganj dodajte origano, sitno iseckan beli luk, so, biber i seckani paradajz.

4.
Sve zajedno dobro izmešajte i na laganoj vatri dinstajte 20-ak minuta.

5.
Iz rerne izvadite patlidžan i isecite ga na tanke krugove.
Kuvani krompir oljuštite i isecite na tanke krugove.

6.
Na dno vatrostalne posude pospite malo maslinovog ulja.

7.
Zazim složite jedan sloj krompira i jedan sloj polovine pripremljenog mesa.

8.
Po mesu ponovo stavite jedan sloj krompira, a njega prekrijte preostalim mesom.

9.
Sve zajedno prekrijte slojem patlidžana kojeg je potrebno preliti s malo maslinovog ulja.

10.
U posebnoj posudi umutite jaje, dodajte jogurt, narendani parmezan, te sve zajedno dobro izmešajte i prelijte preko patlidžana.

11.
Stavite da se zapeče 10 minuta u rernu zagrejanu na 200°C.
Prijatno!