SASTOJCI

* 500g crnog luka
* 500g MATIJEVIĆ junetine isečene na kocke
* 2-3 kafene kašike aleve paprike
* 3 lista lovora
* 1 kafena kašika kima
* 1 kafena kašika peršuna
* vruća voda za dolivanje
* 3-4 kašike paradajz sosa
* prstohvat bosiljka, so, biber po ukusu
* za prilog – pire krompir ili skuvana testenina

PRIPREMA

1.
Crni luk posolite i iseckajte pa propržite na malo ulja u dubljoj šerpi.

2.
Kad ste ga propržili dodajte malo vode i nastavite dinstanje uz povremeno mešanje i dolivanje vode. Zatim dodajte alevu papriku, lovorov list, kim, peršun i promešajte.

3.
Dodajte isečeno meso i prodinstajte par minuta sve zajedno uz mešanje i nalijte vrućom vodom da ogrezne sve i kuvajte na srednjoj vatri narednih sat i po uz povremeno mešanje i dolivanje vode koja je uvrila.

4.
Nakon dva i po sata kuvanja, posolite gulaš po ukusu i dodajte par kašika paradajz sosa, promešajte, dodajte bibera po ukusu i prstohvat bosiljka.

5.
Promešajte, krčkajte još nekih 15 minuta, zatim isključite ringlu i ostavite gulaš poklopljen da se krčka dok sasvim ne prestane proces kuvanja.