SASTOJCI

*800g MATIJEVIĆ junetine (rebra, grudi, rozbratna)
*8-9 srednjih šargarepa
*6 korena peršuna
*1-2 paškanata
*1 srednji ili veći koren celera sa listom
*1 veći crni luk
*3 manja krompira
*7-8 bibera u zrnu
*kašika, dve suvog začina od povrća
*1 veza peršunovog lista
*domaći rezanci za supu
*ren

PRIPREMA

1.
U veći lonac u hladnu vodu staviti oprano meso.
Uključiti ringlu na srednje jaku vatru (kasnije, kad bude blizu da provri, smanjiti na laganu temperaturu).

2.
Luk prepoloviti, pa na ringli zapeći obe polovine i ubaciti u vodu sa mesom.
Ubaciti i zrna bibera.

3.
Kad ste stavili meso očistiti celer (list celera sačuvati za kasnije), šargarepu, peršun i paškanat.

4.
Meso lagano kuvati i u zavisnosti od toga koje je i koliki je komad, kad počne da omekšava dodati prvo koren celera isečen na polovine ili četvrtine.
Zatim ubaciti i šargarepu, koren peršuna i paškanat. Ako su deblji komadi na jednom kraju zaseći u obliku krsta. Doliti vode da sve pliva.

5.
Dodati 1 kašiku suvog začina od povrća.

6.
Kuvati na blagoj vatri uz po potrebi dolivanje vode oko sat, sat i po dok meso i povrće ne budu skoro mekani.