SASTOJCI
*2 MATIJEVIĆ pileća bataka sa karabatakom
*2 veće šargarepe
*1 manji paškanat
*1 manji koren peršuna
*1/2 manjeg celera
*1 crni luk
*2 veća krompira
*250 ml mleka
*250 ml pavlake za kuvanje
*so
*suvi začin od povrća
*biber
*1 veza peršuna
*ulje
*1,5 l vode
PRIPREMA
1.
Svo povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i staviti na malo ulja, da se prži.
2.
Posoliti po ukusu i pržiti, na tihoj vatri, oko 10 minuta.
3.
Zatim dodati meso (odvojiti batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok meso potpuno ne omekša.
4.
Kada se meso skuvalo, izvaditi ga, skloniti kožuru, a meso iseći na deblje (a uže) trake.
5.
Iz čorbe izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće izmiksati ručnim blenderom.
6.
U tako pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso, kao i izvađeno povrće.
7.
Naliti mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti na tihu vatru, samo da proključa.
8.
Paziti da ne zagori.
9.
Dodati biber i suvi začin od povrća i na samom kraju ubaciti iseckani peršun.
Prijatno!