SASTOJCI

*2 MATIJEVIĆ pileća bataka sa karabatakom
*2 veće šargarepe
*1 manji paškanat
*1 manji koren peršuna
*1/2 manjeg celera
*1 crni luk
*2 veća krompira
*250 ml mleka
*250 ml pavlake za kuvanje
*so
*suvi začin od povrća
*biber
*1 veza peršuna
*ulje
*1,5 l vode

PRIPREMA

1.
Svo povrće (šargarepu, paškanat, koren peršuna, celer, crni luk i krompir) iseckati na sitne kockice i staviti na malo ulja, da se prži.

2.
Posoliti po ukusu i pržiti, na tihoj vatri, oko 10 minuta.

3.
Zatim dodati meso (odvojiti batake od karabataka), naliti sa 1,5 l tople vode, poklopiti i kuvati na tihoj vatri dok meso potpuno ne omekša.

4.
Kada se meso skuvalo, izvaditi ga, skloniti kožuru, a meso iseći na deblje (a uže) trake.

5.
Iz čorbe izvaditi rešetkastom kašikom malo povrća, a ostalo povrće izmiksati ručnim blenderom.

6.
U tako pripremljenu čorbu vratiti iseckano meso, kao i izvađeno povrće.

7.
Naliti  mlekom i pavlakom za kuvanje i staviti na tihu vatru, samo da proključa.

8.
Paziti da ne zagori.

9.
Dodati biber i suvi začin od povrća i na samom kraju ubaciti iseckani peršun.

 

Prijatno!