SASTOJCI

* 400 grama kora za lazanje
* 400 grama svinjskog mlevenog mesa
* glavica crnog luka
* dva čena belog luka
* konzerva paradajza pelata
* 150 grama tvrdog sira
* pola litre mleka
* pet kašika brašna
* pet kašika maslaca
* so, biber
* sušeni origano
* maslinovo ulje

PRIPREMA

1.
Zagrejte rernu na 180 stepeni, a u šerpi na maslinovom ulju propržite sitno seckani crni i beli luk.

2.
Dodajte meso, začinite solju i biberom i pržite na srednjoj vatri desetak minuta, pa dodajte paradajz i origano po ukusu.

3.
U drugoj posudi, pripremite bešamel sos – na tihoj vatri rastopite maslac, umešajte brašno, uz mešanje ga propržite jedan minut i zatim dolijte mleko.

4.
Dobro mešajte dok ne dobijete ujednačeni sos i začinite ga solju i biberom.

5.
U posudi za pečenje ređajte kore, pa meso i beli sos. Završite redom kora, prelijte ostatkom belog sosa i narendajte sir.

6.
Zapecite u rerni oko 45 minuta i poslužite toplo.

Prijatno!