SASTOJCI

* pileći bataci – 4 komada
* kurkuma – 1/2 kašičice
* biber – 1/2 kašičice
* maslac – 1/2 pakovanja, meki
* maslinovo ulje – 3 kašike
* limun – 1 komad
* dimljena mlevena paprika – 1 kašika
* estragon – 1/2 kašičice, sušeni
* belo vino – 150 ml
* so – po ukusu

PRIPREMA

1.
Pileći bataci se operu, osuše i natrljaju sa kašom napravljenom od soka od jednog limuna, dimljene mlevene paprike, estragona, kurkume, bibera i soli po ukusu.

2.
Ostavljaju se pokriveni u frižideru tokom jedne noći da upiju arome začina.

3.
Nakon toga pileći bataci se zaprže na kratko u tiganju sa maslacem i maslinovim uljem, da se zadrže sokovi u mesu.

4.
Poređaju se u posudu za pečenje, odozgo se prelivaju sa preostalom masnoćom iz tiganja, a na dno posude se sipa belo vino.

5.
Jelo se peče oko 2 i po sata na 160 stepeni, pri čemu se proverava nakon prvog sata.

6.
Servirajte savršene pečene pileće batake prelivene sa sokom koji se izdvojio u posudi.

Prijatno!