SASTOJCI

* 2 glavice luka
* 1 kašika maslinovog ulja
* 1 češanj belog luka
* 500 g mlevenog mesa
* 90 g iseckanih šampinjona
* Origano ili mešovito bilje
* 400 ml paradajz sosa
* 1 kašika paradajz pirea
* So, biber
* Pakovanje špageta od 300 g

PRIPREMA

1.
Stavite luk i ulje u veliki tiganj i pržite na prilično jakoj vatri 3-4 minuta. Dodajte beli luk i pržite dok sastojci ne porumene. Dodajte pečurke i začinsko bilje i pržite još nekoliko minuta.

2.
Umešajte paradajz sos, mleveno meso, kečap ili pire od paradajza i začine. Sačekajte da proključa, a zatim smanjite temperaturu. Poklopite i proveravajte, povremeno mešajući narednih pola sata.

3.
U međuvremenu, skuvajte špagete u velikoj šerpi ključale, slane vode. Dobro ocedite, isperite vrelom vodom, vratite ih u šerpu i dodajte kašičicu maslinovog ulja. Zatim dodajte sos koji ste prethodno napravili.