SASTOJCI

* Pileći batak i karabatak
* 2-3 krompira
* 1 tikvica
* 1-2 paprike
* 100 gr graška
* 1 šargarepa
* 1 glavica crnog luka
* 2-3 čena belog luka
* po ukusu so
* po ukusu mleveni biber
* po ukusu suvi biljni začin
* 1 puna kašika mlevene paprike
* po želji list peršuna
* nekoliko kašika ulja

PRIPREMA

1.
Na tiganju u zagrejanom ulju najpre propržite batake i karabatake sa svih strana, pa izvadite i stavite u odgovarajući lonac za kuvanje.

2.
Na istom ulju dodajte seckan crni luk i na kolutove izrezanu šargarepu, dinstajte minut-dva uz mešanje, pa dodajte seckanu papriku, grašak, krompir isečen na komade i sve zajedno kratko propržite a zatim dodajte beli luk i mlevenu papriku.

3.
Izmešajte pa sve ovo preručite u lonac sa mesom.

4.
Nalijte vodom, dodajte tikvice isečene na veće kocke, posolite i pobiberite dodajte suvi začin i poklopljeno kuvajte na umerenoj vatri dok povrće ne omekša.

5.
Paprikaš poslužite topao uz kuvani pirinač.

Prijatno!