SASTOJCI

*600 g svinjskog mlevenog mesa
*2 glavice crnog luka
*100 g pirinača
*1 jaje
*1 kašika mlevene crvene paprike
*2 papadajza
*12 paprika babura
*1 kašika brašna
*0,5 l paradajz soka
*malo ulja
*malo soli
*biber
*suvi biljni začin

PRIPREMA

1.
Paprike oprati, izvaditi peteljke i očistiti od semenki

2.
Crni luk sitno iseckati i prodinstati ga na malo ulja

3.
Dodati mleveno meso i začine po ukusu. Sve kratko prodinstati pa dodati pirinač i jaje

4.
Ovom smesom puniti paprike. Otvore paprika zatvoriti tankim komadom svežeg paradajza

5.
Ređati ih u dublju šerpu i doliti onoliko vode da bude nivo do vrha paprika

6.
Kuvati na laganoj vatri oko sat vremena

7.
U šerpicu sipati malo ulja, dodati kašiku brašna, kratko propržiti pa dodati mlevenu papriku

8.
Gotovu zapršku uliti u šerpu sa paprikama, dodati paradajz sok i kuvati još 15 minuta.