SASTOJCI

2 jajeta 

50 ml ulja 

prstohvat soli 

200 g glatkog brašna T400 

1 kašičica praška za pecivo 

240 ml mleka 

150 ml vode 

½ kašičice crnog luka u prahu 

½ kašičice peršuna 

ulje za prženje ukoliko je potrebno 

Punjenje: 

MATIJEVIĆ dimljena svinjska pečenica – 100g slajs 

Kisela pavlaka 

3 jajeta 

30 g putera za prženje 

PRIPREMA

1.
Jaja izmutiti sa uljem pa dodati začine i mleko.

2.
Dodati brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo i dobro izmešati.
 

3.
Dodati vodu i izmešati.
 

4.
Pržiti palačinke na podmazanom tiganju sa obe strane.
 

5.
Ispečene palačinke jednu po jednu premazati pavlakom, preko staviti pečenicu i jaja od kojih ste prethodno napravili kajganu i urolati.