SASTOJCI

* 5 glavica kiselog kupusa
* 2 kg MATIJEVIĆ junećeg mlevenog mesa
* 1 kg MATIJEVIĆ svinjskog mlevenog mesa
* 500 g MATIJEVIĆ dimljene slanine
* 300 g pirinča
* 4 srednje glavice crvenog luka
* 6 čena belog luka
* 1 kašičica bibera
* 2 kašike mlevene paprike
* 2 kašike suvog biljnog začina
* 2 kašike masti
* 1 kašika brašna
* 1 kg MATIJEVIĆ suvih rebara

PRIPREMA

1.
Pripremiti sud za mleveno meso pa preko njega staviti: Sitno iseckane MATIJEVIĆ dimljene slanine (na kockice), pirinač, iseckan crveni i beli luk, začin, biber i mlevenu papriku. Dobro izmešati rukama da se sastojci sjedine.

2.
Odvojiti listove kupusa od glavica i odstraniti deblji deo lista. Masa je dovoljna za oko 80 sarmi.

3.
Lonac u kome ćete kuvati namazati sa jednom kašikom masti, pa po dnu poređati deo listova kupusa.

4.
Pripremljenje sarme poređati u dublju šerpu tako što ćete posle prvog reda uklopiti i MATIJEVIĆ suva rebra.

5.
Tako složene prekriti sa listovima kupusa i kuvati na tihoj vatri.

Savet plus: Što se duže kuva bolji joj je ukus. Prijatno!