SASTOJCI

* 6 većih svinjskih šnicli
* oko 8 kašika brasna
* 3 jajeta
* oko 200gr prezli
* 3 čena belog luka
* 3 kasičice suvog začina
* malo bibera i soli
* pola veze peršunovog lišća

PRIPREMA

1.
Tanko isečene šnicle dobro izlupajte na dasci tučkom za meso, sa obe strane.

2.
Kada su dobro obrađene, utrljajte šnicle zgnječenim belim lukom, pospite biberom, suvim začinom i seckanim peršunom.

3.
Zatim pažljivo uvaljajte šnicle u brašno pazeći da začini ne spadnu.Kada su dobro utapkane u brašno, uvaljajte ih u umućena jaja, pa dobro utapkajte u prezle, valjajte dobro pritiskajuci šnicle u prezle sve dok se ne oformi dobar debeo sloj.

4.
Pržiti ih u dubokom, zagrejanom ulju u fritezi ili šerpi sa mrežom.

5.
Poslužite ih tople uz tartar sos i pospite još svežeg peršuna.