SASTOJCI
* 2 komada pilećeg belog mesa
* 1 veća kesa čipsa od krompira
* 50 g hlebnih mrvica
* 1 kašičica mlevene ljute paprike
* 2 kašičice suvog peršuna
* 1 + 1 kašičice suvog mlevenog belog luka
* 1 kašičica soli
* 1 kašičica bibera
* 2 jajeta
* 100 do 150 g brašna
* ulje za prženje
PRIPREMA
1.
Piletinu oprati i osušiti je kuhinjskim papirom.
2.
Odstraniti masne delove i kožicu i iseći na kockice, ako su kockice predebele, malo ih istucite da bi bilo lakše za prženje.
3.
Piletinu posuti sa 1/2 kašičice bibera, 1/2 kašičice soli i 1 kašikom suvog mlevenog belog luka i sve dobro promešati da se sjedini sa piletinom.
4.
Čips staviti u kesu za zamrzivač i sve sa oklagijom smrviti u mrvice. U činiju staviti mrvice od čipsa, hlebne mrvice, mlevenu ljutu papriku, suvi peršun, mleveni suvi beli luk,biber i so. Sve dobro izmešati.
U jedan tanjir staviti brašno a u drugu činiju umutiti jaja.
5.
Svako parče piletine uvaljati u brašno, onda u smesu od jaja i na kraju uvaljati ih dobro u smesu od čipsa. Ređati ih na papir za pečenje.
6.
U dublji tiganj ili šerpu zagrejati ulje na osrednjo nižoj temperaturi i pržiti parčiće mesa u etapama, dok vam fino ne porumene sa svih strana, oko 5 minuta.
7.
Ocediti ih na kuhinjskom papiru.
8.
Poslužiti ih tople sa kečapom, sa zelenom salatom i po želji, prženim krompirom/pomfritom.