Sastojci:

600 g MATIJEVIĆ pilećeg filea

200 g brašna

so i biber

2 jajeta

200 g prezli

8 kašika majoneza

2 kašike senfa

1/2 malog crvneog kupusa (sitno sečen)

sir u listićima

nekoliko listova zelene salate

4 burger lepinje

Priprema:

  1. Iseći piletinu na 4 komada, oblikovati ih čekićem za meso i posoliti
  2. Pomešati brašno, so, biber, zatim odvojeno umutiti jaja odvojeno, u poseban tanjir sipati prezle
  3. U tiganju zagrejati ulje
  4. Svaki komad piletine prvo umočiti u brašno, jaja, zatim u prezle
  5. Pržiti dok ne porumeni, zatim ocediti
  6. Izmešati majonez i senf
  7. Presecite lepinje na pola i pripremite ostale sastojke
  8. Kad je meso gotovo, namažite sos od majoneza na donju lepinju, stavite listove zelene salate, piletinu, zatim na nju sir
  9. Ređajte kupus i još malo sosa od majoneza
  10. Preklopite gornjom polovinom lepinje i servirajte.

 

Prijatno!