Sastojci:

1 kg MATIJEVIĆ svinjskih šnicli od buta

3 kašičice senfa

1 kašičica sušenog origana

1 kašičica bibera

1 kašičica soli

2-3 kašike maslinovog ulja

par kašika ulja za prženje

Priprema:

  1. Meso oprati, osušiti, odstraniti masnoću I svaku šniclu iseći na trake oko 1 cm širine
  2. Trake iseći tako da dobijete komade od oko 3 cm
  3. U posudu stavite iseckano meso, dodajte začine i maslinovo ulje i dobro izmešajte
  4. Meso ostavite da odstoji poklopljeno u frižideru najmanje dva sata
  5. U šerpu sipajte ulje, kada se zagreje dodajte meso i pržite ga na srednjoj temperaturi.
  6. Meso prvo dinstati u sopstvenom soku i začinima, kada ispari tečnost potrebno je još 5-10 min
  7. Pržiti ga uz stalno mešanje.

Služiti ga uz prilog po želji.

 

Prijatno!