SASTOJCI

* 1,2 kg kiselog rendanog kupusa
* 800 g dimljene butkice
* 1 crni luk (veći)
* 2-3 kom lovorovog lista
* 3 kafene kašike mlevene slatke paprike
* ½ kafene kašike tucane ljute paprike
* ½ kafene kašike mlevenog bibera
* ½ kafene kašike mešanog bibera u zrnu

PRIPREMA

1.
Na malo ulja dinstamo sitno seckan crni luk. Kada je luk dobio boju dodamo još malo ulja i kiseli kupus (ukoliko je kupus prekiseo i slan ocediti ga od rasola i proprati pod mlazom hladne vode). Kupus uz mešanje pržimo dok ne dobije blagu boju. Zatim dolijemo vode da poklopi kupus, dodamo slatku papriku, mlevenu tucanu ljutu papriku, biber u zrnu, mleveni biber, lovorov list.

2.
Butkice odvojimo od kosti i nasečemo na srednje velike komade (ukoliko je meso jako dimljeno i preslano prokuvamo meso u neslanoj vodi pre dodavanja kupusu). Meso dodamo kupusu i sve zajedno kuvamo na srednje jakom plamenu poklopljeno 2 sata.

3.
Ukoliko ste ljubitelj zapečenog podvarka preskočite prženje kupusa, nakon kuvanja odvojte meso nasecite ga na sitnije komade i presložite u vatrostalni sud zajedno sa kupusom i zapecite u rerni oko 25 min na 250 stepeni.