SASTOJCI

*1 kg MATIJEVIĆ nasečenih svinjskih rebara
*2 kašikice začina za svinjetinu
*3 kašikice ulja
*2 lista lovora

 

Za pire od celera:

*1 veliki koren celera (500 g)
*1 krompir
*malo putera
*malo mleka
*so
*malo peršun lista

PRIPREMA

1.
Svinjska rebra natrljajte začinom za svinjetinu i stavite na pleh.

2.
Prelijte uljem, dodajte list lovora, pecite u zagrijanoj rerni na 180°C 35 minuta.

3.
Dodajte oko 100 ml vode i nastavite peći još 30 minuta. Po potrebi dodajte još malo vode.

4.
Celer očistiti i iseći na tanke listiće a onda obariti u slanoj vodi (da bude baš mekan).

5.
Posebno obariti krompir.

6.
Celer umutiti u blenderu uz dodatak putera i malo mleka a onda pomešati sa obarenim i izgnječenim krompirom. Posoliti.

 

 

Posluživanje:

Pečena rebra poslužite na pireu od celera.