SASTOJCI
*1 kg MATIJEVIĆ nasečenih svinjskih rebara
*2 kašikice začina za svinjetinu
*3 kašikice ulja
*2 lista lovora
Za pire od celera:
*1 veliki koren celera (500 g)
*1 krompir
*malo putera
*malo mleka
*so
*malo peršun lista
PRIPREMA
1.
Svinjska rebra natrljajte začinom za svinjetinu i stavite na pleh.
2.
Prelijte uljem, dodajte list lovora, pecite u zagrijanoj rerni na 180°C 35 minuta.
3.
Dodajte oko 100 ml vode i nastavite peći još 30 minuta. Po potrebi dodajte još malo vode.
4.
Celer očistiti i iseći na tanke listiće a onda obariti u slanoj vodi (da bude baš mekan).
5.
Posebno obariti krompir.
6.
Celer umutiti u blenderu uz dodatak putera i malo mleka a onda pomešati sa obarenim i izgnječenim krompirom. Posoliti.
Posluživanje:
Pečena rebra poslužite na pireu od celera.