SASTOJCI
*6 MATIJEVIĆ svinjskih krmenadli
Marinada:
*1 kašika mlevene paprike
*3 kašike balzamiko sirćeta
*1 kašika suvog začina
*½ kašičice bibera
*1 kašičica soli
*3 kašike ulja
*3 kašike vinskog sirćeta
*1 kašika smeđeg šećera
*100 ml vode
PRIPREMA
1.
Krmenadle odvojiti od kostiju, pa ih preko folije istanjiti tučkom za meso.
2.
U činiju, pogodnu za mariniranje, dodati sve začine i dobro promešati.
3.
Dodati krmenadle i što bolje umočiti u marinadu. Poklopiti posudu i ostaviti 4-5 sati u frižideru (najbolje preko noći).
4.
Sutradan, meso izvaditi iz frižidera da odstoji na sobnoj temperaturi oko pola sata.
5.
Zatim, meso neposredno pre pečenja posoliti i ispeći na roštilju ili gril-tiganju, na umerenoj temperaturi sa obe strane (desetak minuta).
6.
Skloniti sa vatre, odložiti na tanjir, prekriti alu-folijom i ostaviti pet minuta da meso odmori.
7.
Na masnoću od pečenja dodati sitno seckani beli luk pa postepeno dodavati 2dl vode. Dinstajte dok polovina tečnosti ne ispari. Vratiti meso u tiganj, dodajte još 2dl vina i dinstajte još 10 minuta.
Posluživanje:
Poslužite sa grilovanim povrćem i/ili pirinčem po želji.