SASTOJCI
Sastojci za testo:
* 250 ml jogurta
* 600 g brašna
* 1 kesica suvog kvasca
* 100 ml ulja
* 50 ml vode
* 1 kašičica soli
* prstohvat šećera
Sastojci za nadev:
* Paradajz pelat
* origano
* MATIJEVIĆ pizza narezak
* trapist sir
* šampinjoni
* masline
PRIPREMA
1.
Zagrejati 250 ml jogurta da bude mlak, dodati kesicu suvog kvasca, šećer, kašićicu brašna i oko 50 ml vode.
2.
Ostaviti smesu da odstoji desetak minuta, a kad kavasac nadođe dodajte 100 ml ulja, so I brašno.
3.
Mesiti i dodavati brašno dok se ne testo prestane lepiti za posudu, dobro ga umesiti i ostaviti da odstoji oko 45 minuta prekriveno krpom.
4.
Razvući testo rukama ili oklagijom, namazati paradajz pelatom, posuti origanom, poređati Matijević pizza narezak, iseckane šampinjone i narendati sira po ukusu.
5.
Peći na oko 200 stepeni petnaestak minuta.