SASTOJCI

* 6 šnita dimljene slanine
* 1 konzerva belog pasulja
* 4 manje svinjske kobasice
* 200 g krvavice
* 4 parčeta belog tost hleba
* 2 šolje šampinjona
* 1 veći paradajz
* 4 jajeta
* so i biber

PRIPREMA

1.
Šnite dimljene slanine blago zarežite nožem na više mesta, rasporedite ih na pleh, i pecite na 200 stepeni u rerni dok ne postanu hrskave. Zarezi koje ste napravili nožem pomoći će da slanina ostane ravna, iliti bez nabora. Tokom pečenja je okrenite jednom, kako bi se ravnomerno ispekla.

2.
Za to vreme prebacite pasulj iz konzerve u šerpicu, te ga uz povremeno mešanje ugrejte na ringli.

3.
Dok se pasulj greje, u većem tiganju (po mogućstvu tučanom) ispržite cele svinjske kobasice, i krvavice isečene na kolutove. Kada budu gotovi, odložite ih sa strane na tanjir, i u masti koja je ostala iza njih ispržite kriške belog tost hleba sa obe strane, dok lepo ne porumene.

4.
Paralelno sa mesom, u drugom tiganju na malo ulja propržite šampinjone isečene na četvrtine, a odmah iza njih paradajz isečen napola. Začinite povrće po ukusu. Pečurke treba da budu karamelizovane, a paradajz ugrejan i mekan, te ih nemojte previše termički obraditi.

5.
Kada povrće bude gotovo odložite ga na tanjir, pa ispržite jaja tako da belance bude hrskavo, a žumance ostane samo delimično skuvano.

6.
Važno je da svaka komponenta engleskog doručka bude topla, pa ukoliko se nešto slučajno ohladi tokom pripreme, obavezno dodatno podgrejte na šporetu, u rerni, ili u mikrotalasnoj.

7.
Serviranje ćemo objasniti po principu kretanja kazaljiki na satu. Dakle, na izuzetno veliki tanjir prvo stavite pasulj u centar. Na jedan sat dodajte slaninu, na tri sata kobasice, a na šest sati jaja. Na osam sati dolazi krvavica, paradajz na jedanaest, a pečurke na dvanaest. Proprženi hleb stavite gde god želite, najbolje na tanjirić sa strane.

Prijatno!