Sastojci:

600g pilećeg filea 

1 glavica crnog luka 

2 šargarepe 

450g graška (smrznuti) 

2 kašike ulja 

začini so, biber, vegeta 

1 kašika gustina 

2 kašike brašna 

1 kašičica mlevene, crvene paprike 

 

Priprema:

  1. Iseckan luk dinstati na vrelom ulju tako da porumeni. 
  2. Piletinu iseckati na kockice, a zatim dodati na izdinstan luk I kratko propržiti. 
  3. Dodati iseckanu šargarepu na kolutove, a zatim sve začiniti po svojom ukusu. 
  4. Naliti meso I povrće vodom i zajedno kuvati 20 minuta. 
  5. Dodati 450g smrznutog graška, a zatim kuvati još 15 minuta.  
  6. U posebnu posedu sjediniti 2 kašike brašna i 1 kašičicu crvene paprika, a zati sve sjediniti. Zatim, dodajemo hladnu vodu I dobro mešamo kako ne bismo imali grudvica.  
  7. Kada grašak počne da vri dodajemo prethodno pripremljenu zapršku. 
  8. Sve dobro izmešamo I kuvamo još 10ak minuta.