SASTOJCI

* svinjski vrat (potrenban broj šnicli)
* suvi biljni začin
* so
* biber sveže mleven
* beli luk u prahu
* slatka mlevena paprika
* malo maslinovog i suncokretovog ulja

PRIPREMA

1.
Iseći šnicle na debljinu, ne manju od dva prsta. To je veoma važno, jer se meso sa potrebnom debljinom teže prepeče i ostaje meko i sočno. Pre marinade, tako isečene šnicle sasvim malo istući čekićem za meso, da se smekšaju žilice u njemu.

2.
Marinada: Svaku šniclu sa obe strane prvo dobro utrljati suvim biljnim začinom i solju, vodeći računa da ne preterate.

3.
Posuti malo sveže mlevenog bibera, malo belog luka u prahu i malo slatke mlevene paprike, pa sve dobro obostrano utrljati u meso.

4.
Dodati list-dva lovora i sve politi mešavinom maslinovog i suncokretovog ulja.

5.
Šnicle ostaviti ili da prenoće, ili odmore u frižideru nekoliko sati pre termičke obrade.
Pre grilovanja najmanje 30-tak minuta, meso obavezno izneti na sobnu temperaturu.

6.
Ovako pripremljeno meso se griluje u tiganju ili na ćumur-roštilju. Prvo se tiganj dobro ugreje, meso izvadi viljuškom iz marinade, malo iz ruke ocedi i baci na vreo tiganj (ili roštilj).

7.
Drže se na tako jakoj vatri po minut dva, dok ne uhvate koricu sa obe strane, a posle toga vatra se smanji i šnicle nadalje peku na srednjoj temparaturi dok ne omekšaju.

Prijatno!