SASTOJCI

Testo

* 150 ml vode
* 180 ml jogurta
* 200 ml ulja
* 1 kašičica soli
* 500 g brašna
* 1 kašičica praška za pecivo

Fil

* 300 g mlevenog mesa
* 1 veća glavica crnog luka
* 100 g šampinjona
* Malo sira za rendanje
* 1 kašičica začina
* Ulje

PRIPREMA

1.
Testo: Sjediniti vodu, jogurt i ulje. Dodati so zatim brašnom, kome smo prethodno dodali prašak za pecivo, zamesiti mekše testo. Testo podeliti na 6-8 delova, zavisno koju veličinu “pide” želite da napravite. Pošto je testo sa praškom za pecivo, ne trebate čekati da naraste, kao što je slučaj kada radite sa kvascem.

2.
Fil: Na malo ulja prodinstati sitno iseckan crni luk, zatim dodati meso i još malo propržiti pre nego što dodate šampinjone isečene na listiće, začiniti i sve zajedno prodinstati.

3.
Testo rastanjite na 5-6 mm debljine, najbolje na radnoj površini koju ste podmazali uljem. Na sredinu stavite pripremljeni fil.

4.
Preklopite prvo jednu stranu prema sredini, zatim i drugu ali tako da sredina bude bez testa, a onda zatvorite i krajeve.

5.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 20-25 minuta.