Potrebno je:

500 g brašna

250 ml vode

1 kesica suvog kvasca

1 kašičica soli

2 kašičice šećera

100 ml ulja

1 jaje

ZA NADEV:

1 pakovanje MATINA pileće viršle

ZA PREMAZIVANJE I POSIPANJE:

1 jaje

susam – po potrebi

 

Priprema:

  1. U dublju posudu sipajte brašno, suvi kvasac, so i izmešajte.
  2. Dodajte mlaku vodu, dodati šećer, ulje, jaje i zamesite mekše testo.
  3. Prekrijte čistom kuhinjskom krpom i ostavite da odstoji 30 minuta.
  4. Nadošlo testo premesite na radnoj površini, oklagijom razvijte u oblik pravougaonika i isecite na trake.
  5. MATINA pileće viršle isecite na pola.
  6. Na svaku traku od testa stavite hrenovku i motajte tako da bude spiralno oko nje.
  7. Poređajte u pleh obložen papirom za pečenje.
  8. Premažite umućenim jajetom i pospite susamom.
  9. Pecite na 180 stepeni 30 minita.

 

Prijatno!