SASTOJCI

* 1 kg MATIJEVIĆ svinjskih rebara

Marinada:

* 2 kašike soja sosa
* 1/2 kašike meda
* 2 kašike majoneza
* 1/2 kašičice mlevenog bibera
* 2 kašičice kurkume
* 2 kašičice sveže iseckane nane
* 2 kašičice suvog začina

I još:

* 1/2 kg krompira
* 300 g šampinjona
* 2 kašičice suvog začina
* 1 kesa za pečenje, vel. 35x40cm

PRIPREMA

1.
Meso iseći na manje komade. Ko voli slanija jela, može meso da začini biberom i začinom, pre stavljanja u marinadu.

2.
Marinada: U dublju posudu, sa poklopcem, staviti sve navedene začine za marinadu, pa dobro promešati, da se svi sastojci sjedine. U pripremljenu marinadu stavljati, jedno po jedno, parče mesa i dobro ga uvaljati, u pripremljenu smesu. Poklopiti posudu i ostaviti u frižider, dva sata.

3.
Krompir očistiti i iseći na četvrtine ili ako je krupan iseći ga na osmine. Isečeni krompir staviti u vanglicu, dodati pečurke, samo presečene na pola, posuti sa začinom (po ukusu) i dobro promešati.

4.
Rernu ugrejati na 200 stepeni. Uzeti kesu i u nju izručiti mešavinu krompira i pečuraka. Ravnomerno rasporediti.

5.
Izvaditi marinirano meso iz frižidera, pa parčiće mesa rasporediti preko krompira. Ostatak od marinade, kašikom, preliti preko mesa.

6.
Kesu zatvoriti plastičnim dodatkom, koji se dobija uz pakovanje, iglom je probosti u sredini i staviti je u odgovarajući pleh. Staviti da se peče, jedan sat.

7.
Posle tog vremena izvaditi pleh, iseći kesu i poslužiti, uz salatu, po želji.