SASTOJCI

*2 bavarske kifle
*1 luk
*1 paprika
*zelena salata
*300 g MATIJEVIĆ pilećeg filea
*200 g sira po želi
*So
*biber
*1 kašika Vorčester sosa

PRIPREMA

1.
Meso iseći na rezance, dodati so, biber, beli luk u prahu i Vorčester sos, te zatim sve dobro promešati.

2.
Luk i papriku iseći na ‘rezance’. Napomena: Luk iseći na deblje komade kako ne bi zagoreli pri prženju

3.
Narendajte sir

4.
Na zagrejan tiganj dodajte ulje, zatim isečen luk i papriku. Dodajte so i biber po želji i pržite na srednjoj jačini 5 minuta dok povrće ne omekša.

5.
Povrće koje ste pržili pomerite na jednu polovinu tiganja, a na drugu dodajte meso.

6.
Nastavite pržiti povrće i meso odvojeno, sve dok meso ne poprimi smeđu boju.

7.
Nakon što je meso poprimilo smeđu boju, pomešajte sve sastojke u tiganju kako bi se svi ukusi pomešali. Sastojke pržite oko 10 minuta odnosno dok meso bude pečeno.

8.
Bavarske kifle presecite na pola po dužini, ali ostavite jedan kraj zatvoren kako bi se kifle mogli otvoriti.

9.
Složite mešavinu prženog povrća i mesa u otvorene kifle I pospite narendanim sirom.

10.
Složene sendviče stavite u zagrejanu rernu (180 stepeni) na par minuta da se sir otopi.

11.
Dodajte zelenu salatu.

Posluživanje:

Gotove sendviče poslužiti uz sveže ceđeni voćni sok.