Sastojci:

2 kg MATIJEVIĆ obrađene slanine

300 grama MATIJEVIĆ mlevenog svinjskog mesa

Svinjska mast

1 kašičica suvog bosiljka

tucana ljuta paprika

1 kašičica semena komorača

1 kašičica bibera

so

Priprema:

  1. Sameljite sve suve začine.
  2. Meso posolite i pobiberite i dobro utrljajte na strani kože.
  3. Prodinstajte mleveno meso na tiganju.
  4. Unutrašnji deo slanine pospite samlevenim začinima, dodajte mleveno meso i sve smotajte u rolat.
  5. Rolat uvežite kanapom kako se ne bi otvorio prilikom pečenja.
  6. Kožu premažite sa svih strana masnoćom i rolat stavite u tepsiju sa rešetkom.
  7. U tepsiju sipajte vodu toliko da ne dodiruje meso.
  8. Sve umotajte u alu foliju i pecite na 180-200°C oko 1,5-2 sata.
  9. Kada je meso omekšalo, skinite foliju, povećajte temperaturu rerne na 220°C i pustite ga da se zapeče koliko je potrebno da koža porumeni.

Prijatno!