SASTOJCI

* 3,5 kg MATIJEVIĆ prasetine
* 5 kašičice soli
* 3 kašike sirćeta
* 6 kašika ulja
* 2 kašičice mlevene paprike

PRIPREMA

1.
Operite meso i osušite ga papirnim ubrusom, a zatim zasecite kožu oštrim nožem.
Meso zatim posolite i pospite mlevenu papriku, pa utrljajte začine u meso.

2.
Ovlaš namažite pleh uljem, stavite meso, premažite kožu sirćetom, sipajte na dno vode i stavite na u rernu zagrejanu na 250 C stepeni. Pecite oko 20 minuta, zatim smanjite temperaturu na oko 160C stepeni i pecite 4-5 sati.

3.
Povremeno proveravajte pečenje, pripazite da ne zagori i dolivajte malo vode po potrebi. Pred kraj pojačajte malo temperaturu kako bi koža bila hrskavija.

4.
Kada se pečenje ispeklo, nekih 30-40 minuta ostavite da se lepo ohladi, a zatim ga isecite i poslužite sa prilozima po želji.