Sastojci:

1kg krupnog belog prebranca 
800gr suvih svinjskih rebara 
2,5dl ulja 
600gr crnog luka  
4 kašičice crvene paprike 
2 kašičice vegete 
1 kašičica soli  
Malo bibera 

Priprema:

  1. U veliku šerpu sipajte vodu I stavite pasulj da se kuva dok voda ne proključa. Nakon toga procedite pasulj I nalijte ponovo vodu kako bi se pasulj skuvao do kraja. Tokom procesa kuvanja dolivajte vodu tako da uvek imate 4-5cm vode preko pasulja.
  2. U tiganj stavite ulje I luk i dinstajte ga dok luk ne porumeni. Kada luk bude zlatne boje dodajte vegetu, malo soli, biber I crvenu paprika. Dobro promešajte I ostavite sa strane pripremljen luk.
  3. 800g suvih rebara potrebno je prokuvati u vodi.
    Nemojte zaboraviti da nakon kuvanja dobro isperete meso kako obrok ne bi bio previse slan.
  4. Kada se pasulj dobro skuvao, procedite ga, a zatim sjedinite ga sa izdinstanim lukom.
  5. U namašćen zemljani sud ređajte pasulj i rebarca, a zatim stavite u hladnu rerun na 90 minuta na 180°C