Sastojci:

400g pilećih prsa 

70ml ljutog kečapa 

50ml soja sosa 

Pola kašičice đumbira u prahu 

Pola kašičice bibera 

Pola kašičice čilija 

So po ukusu 

50ml ulja 

1 crvena paprika 

1 zelena paprika 

100g svežeg kupusa 

1 šargarepa 

50g praziluka 

2-3 češnja belog luka 

150g riže 

30ml ulja 

 

Priprema:

  1. Piletinu I povrće potrebno je iseći na trakice u veličini zalogaja 
  2. Po sledećem postupku potrebno je pripremiti rižu:
    Dobro opranu rižu, na vrelom ulju propržiti a zatim vodom preliti rižu. Kuvati je na tihoj vatri dovoljno dugo da se skuva. 
    Kada riža bude skuvana procedite je i ostavite sa strane. 
  3. U tiganju, na ulju, propržiti piletinu uz stalno mešanje. Proces prženja traje 5-6 minuta. 
  4. Kada piletina bude gotova, u tiganj staviti povrće I na jakoj vatri nastaviti prženje povrća 3-4 minuta. Pazite da povrće ne omekša previše.  
  5. Kada povrće bude spremno dodati soja sos I kecap, a zatim dodati piletinu I ostale začine. 
  6. Služiti uz pripremljenu rižu