SASTOJCI:
2 sveže MATIJEVIĆ svinjske kolenice
ulje
3 veće šargarepe
1 manji koren celera
2 glavice crnog luka
1 kašika suvog začina
1 štapić cimeta
1 štapić cimeta
biber u zrnu
3 kašike koncentrata paradajza
2 kašike džema od šljiva
2 kašike džem od jagoda
1 litar crnog piva
2 l vode
PRIPREMA
1.
U šerpi zagrejati ulje i propržiti luk isečen na pola, da dobije boju.
2.
Naliti vodom i pivom, dodati rendani celer i šargarepu, džem od šljiva i jagoda, cimet, koncentrat paradajza i suvi začin.
3.
Dodati kolenicu, koju ste prethodno zasekli. Kada provri kuvati još najmanje 3 sata na tihoj vatri.
4.
Kuvanu kolenicu prebaciti u tepsiju i zapeći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.
5.
Dok se meso peče, oko 2 dl supe u kojoj se kolenica kuvala ostaviti da se na tihoj vatri redukuje i napraviti sos.
6.
Servirati na tanjir uz prilog po želji.