SASTOJCI: 

2 sveže MATIJEVIĆ svinjske kolenice 

ulje 

3 veće šargarepe 

1 manji koren celera 

2 glavice crnog luka 

1 kašika suvog začina 

1 štapić cimeta 

1 štapić cimeta 

biber u zrnu 

3 kašike koncentrata paradajza 

2 kašike džema od šljiva 

2 kašike džem od jagoda 

1 litar crnog piva 

2 l vode 

PRIPREMA

1.
U šerpi zagrejati ulje i propržiti luk isečen na pola, da dobije boju.

2.
Naliti vodom i pivom, dodati rendani celer i šargarepu, džem od šljiva i jagoda, cimet, koncentrat paradajza i suvi začin.

3.
Dodati kolenicu, koju ste prethodno zasekli. Kada provri kuvati još najmanje 3 sata na tihoj vatri.
 

4.
Kuvanu kolenicu prebaciti u tepsiju i zapeći u rerni zagrejanoj na 170 stepeni oko 20 minuta.
 

5.
Dok se meso peče, oko 2 dl supe u kojoj se kolenica kuvala ostaviti da se na tihoj vatri redukuje i napraviti sos.

6.
Servirati na tanjir uz prilog po želji.